Hørelære på iPhone

by Kristoffer Brinch Kjeldby | March 31st, 2009

Programmet Karajan er et hørelæreprogram til iPhone, som kan købes for 90 kroner i iTunes Store. Jeg har selv haft meget glæde af programmet, og kan kun anbefale det. Det lyder måske som en reklame, men jeg synes faktisk det er en rigtig god ide. Man kan kun træne det mest nødvendige: Intervaller fra prim til undecim, skalaer og akkorder. Desuden er der nogle øvelser der kun er relevant hvis man træner absolut gehør.

picture-31

Lydene er de klassiske ækle midi lyde, man kan vælge mellem et par instrumenter der alle lyder frygteligt. Brugerinterfacet er fint nok, det viser en liste over svarmuligheder, og skifter til et keyboard når man drejer telefonen. Men det store plus er selvfølgelig at man kan øve når man vil – f.eks. mens man alligevel “spilder” tiden i bussen eller toget. Eneste minus er, at jeg helst også synger intervallerne – hvilket virker lidt underligt når man har hovedtelefoner på – man kan ikke rigtig høre hvordan ens stemme glider sammen med tonerne.

På PC er der specielt to programmer, der kan bruges. Det danske Earmaster er meget omfattende og gennemført og kan hentes i en prøveudgave. Efter 30 dage koster det 600 kroner. Et gratis alternativ er GNU Solfege, der er gratis, men også meget mere primitivt. På nettet kan man bruge siden http://www.learn2hear.org/.

Share

One Response to “Hørelære på iPhone”

Skriv en kommentar


En lille test: Tyd de to utydelige ord nedenunder før du gemmer din kommentar.


 

Forklaring: Jeg modtager tit reklamekommentarer, som er sendt automatisk af en computer. Ved at tyder de to ord utydelige ord, beviser du at du er menneske!


Optagelsesprøve

Tips til optagelsesprøven på musikvidenskab:

 Selve prøven
 Øvelser i bladsang
 Forberedelse til hørelære

Hent mit speciale

Meissonier: Young Man Writing

Lakoff og Johnsons metaforteori og musikalsk terminologi

En undersøgelse af forholdet mellem sprog og oplevelse i forbindelse med beskrivelsen og analysen af det klassisk/romantiske repertoire

Da jeg skrev speciale samlede jeg løbende litteraturforslag, noter og forskellige ideer på bloggen Cognitive Semantics and Music

Download PDF   Download PDF

Andet

Blogroll

Danske universiteter

Konservatorier

Tilføj til favoritter

http://www.musikvidenskab.dk

Søg

Arkiv