Opslagsværker

Leksika

Der findes to store opslagsværker indenfor musik og musikvidenskab: Det engelske The Grove Dictionary of Music and Musician og det tyske Die Musik in Geschichte und Gegenwart.

The Grove Dictionary of Music and Musician

The Grove Dictionary of Music and Musician udkom første gang i perioden 1878-1899. Den nuværende version kaldes 2nd edition og stammer fra 2001 og består af 29 bind. Leksikonet findes også i en online version gennem Oxford Music Online, der kan benyttes via Det Kongelige Bibliotek. Nederst i de enkelte artikler findes litteraturlister som er gode udgangspunkter for yderligere fordybelse.

Die Musik in Geschichte und Gegenwart (MGG)

mgg

Det andet store opslagsværk er det tyske Die Musik in Geschichte und Gegenwart, ofte forkortet MGG. Det første bind udkom i 1949 og den nuværende version er udgivet i perioden 1994-2007 og består af 10 bind med artikler og 17 bind med biografier. Mig bekendt findes opslagsværket desværre ikke i en online version, men der findes en række bøger med artikler indenfor udvalgte emner i serien MGG Prisma.

Gabrielle d'Estrées et une de ses soeurs

Andre opslagsværker

De bedste og mest udførlige biografier om danske komponister findes på Den Store Danske, som er online udgaven af Gyldendals Store Danske Encyklopædi.  Et uddrag af Politikens Musikordbog fra 1996 findes i form af Musikordbogen, der er lavet på Center for Lesikografi på Handelshøjskolen i Århus.

Share

Opdateret: 27/02/2010

Optagelsesprøve

Tips til optagelsesprøven på musikvidenskab:

 Selve prøven
 Øvelser i bladsang
 Forberedelse til hørelære

Hent mit speciale

Meissonier: Young Man Writing

Lakoff og Johnsons metaforteori og musikalsk terminologi

En undersøgelse af forholdet mellem sprog og oplevelse i forbindelse med beskrivelsen og analysen af det klassisk/romantiske repertoire

Da jeg skrev speciale samlede jeg løbende litteraturforslag, noter og forskellige ideer på bloggen Cognitive Semantics and Music

Download PDF   Download PDF

Andet

Blogroll

Danske universiteter

Konservatorier

Tilføj til favoritter

http://www.musikvidenskab.dk

Søg

Arkiv