Velkommen

Velkommen

Velkommen til Musikvidenskab.dk. Mit navn er Kristoffer Brinch Kjeldby og jeg blev cand. mag. i musikvidenskab i 2009 fra Københavns Universitet. På disse sider vil jeg poste forskellige blogindlæg om musikvidenskab, både ting vedrørende studiet af musikvidenskab, og mere blandede ting om musikteori og histore.

Bas

Fagligt interesserer jeg mig for mange forskellige ting, men jeg beskæftiger mig meget med kognitionsvidenskab i forbindelse med musikvidenskab. Jeg har også arbejdet med med sange med klaverledsagelse, både tyske lieder og danske romancer. Og så spiller jeg elbas. Desuden interesserer jeg mig for informationsteknologi og sociale medier. Jeg blogger også om IT på blog.kjeldby.dk.

Cat keyboard

Mit speciale

Mit special hander om Lakeoff og Johnsons metaforteori, og sammenhængen mellem musikteoretiske apparater og oplevelsen af musik. Specielt har jeg undersøgt hvordan musik beskrives hos de to tyske musikteoretikere Heinrich Schenker (1868-1935) og Hugo Riemann (1849-1919). Mere specifikt handler specialet om hvordan de musikalske erfaringer mennesker gør sig når det lytter, spiller og komponerer musik, bliver kommunikeret sprogligt. F.eks. i forbindelse med undervisning og i anden formidling. I mit speciale har det være harmoniske analyse og formanalyse jeg har beskæftiget mig med: Mange af de teoriapparater der i dag benyttes i undervisning, f.eks. i gymnasiet, forudsætter set fra et kognitivt perspektiv en del ting – f.eks. er de bundet til et den delvist visuelle musikforståelse som man opøver gennem at læse noder. Ligeledes er der teoriopparater der bygger på erfaringer med at komponere musik og spille instrumenter. Mit speciale kan hentes her, på min specialeblog.

Acoustic locator

Share

Opdateret: 08/09/2013

Optagelsesprøve

Tips til optagelsesprøven på musikvidenskab:

 Selve prøven
 Øvelser i bladsang
 Forberedelse til hørelære

Hent mit speciale

Meissonier: Young Man Writing

Lakoff og Johnsons metaforteori og musikalsk terminologi

En undersøgelse af forholdet mellem sprog og oplevelse i forbindelse med beskrivelsen og analysen af det klassisk/romantiske repertoire

Da jeg skrev speciale samlede jeg løbende litteraturforslag, noter og forskellige ideer på bloggen Cognitive Semantics and Music

Download PDF   Download PDF

Andet

Blogroll

Danske universiteter

Konservatorier

Tilføj til favoritter

http://www.musikvidenskab.dk

Søg

Arkiv