Society for Music Theory

by Kristoffer Brinch Kjeldby | April 10th, 2009

Det amerikanske selskab Society for Music Theory udgiver tidsskriftet Music Theory Spectrum, der kan læses online via Det Kongelige Bibliotek (se under tidsskrifter). Men derudover har selskabet også to e-mail lister, hvoraf diskussionsforummet SMT-TALK vel nok er et af de mest seriøse af dens slags.

En e-mail liste fungerer på den måde at man modtager indlægs som e-mails. Vil man selv skrive til listen, sender man en mail til en fælles adresse (oplyses ved tilmeldingen). Da listen er modereret, er der en redaktør der læser ens mail. Godkendes den, sendes den ud til alle. Man tilmelder sig listen her.

email

Det er virkelig de store kanoner der diskuterer her – i hvert fald inden for den amerikanske/engelske universitetsverden, og man kan lære utrolig meget af at se hvordan sådanne diskussioner foregår, også selv om man ikke detager aktivt. Antallet af mails svinger meget fra et par stykker om ugen til over 10 om dagen.

Share

Skriv en kommentar


En lille test: Tyd de to utydelige ord nedenunder før du gemmer din kommentar.


 

Forklaring: Jeg modtager tit reklamekommentarer, som er sendt automatisk af en computer. Ved at tyder de to ord utydelige ord, beviser du at du er menneske!


Optagelsesprøve

Tips til optagelsesprøven på musikvidenskab:

 Selve prøven
 Øvelser i bladsang
 Forberedelse til hørelære

Hent mit speciale

Meissonier: Young Man Writing

Lakoff og Johnsons metaforteori og musikalsk terminologi

En undersøgelse af forholdet mellem sprog og oplevelse i forbindelse med beskrivelsen og analysen af det klassisk/romantiske repertoire

Da jeg skrev speciale samlede jeg løbende litteraturforslag, noter og forskellige ideer på bloggen Cognitive Semantics and Music

Download PDF   Download PDF

Andet

Blogroll

Danske universiteter

Konservatorier

Tilføj til favoritter

http://www.musikvidenskab.dk

Søg

Arkiv