Nyt arbejde

by Kristoffer Brinch Kjeldby | April 18th, 2010

Forrige uge begyndte jeg på mit nye arbejde som forskningsbibliotekar i Musik og Teaterafdelingen på Det Kongelige Bibliotek. Selvom det selvfølgelig var vemodigt at sige farvel til alle de søde kollegaer som jeg havde på mit tidligere arbejde, IT- og dialoghuset Magnetix A/S, så er det også så spændende og udfordrende at starte på KB.

En er mine første opgaver bliver at være med til at opbygge en blog med informationer om nyanskaffelser, aktuelle arrangementer og forskning. P.t. er vi igang med at fastlægge bloggens format. Bloggen kommer til at ligge her, men indtil videre er det lidt (læs: helt) tom. Det bliver der snart lavet om på – og der foregår mange spændende ting på KB som er værd at blogge om, så jeg håber at det kan blive et populært sted for musikstuderende og forskere. Jeg kommer selvfølgelig også til at registrere nye noder, svare på spørgsmål via email og ikke mindst ekspedere på centerets læsesalen. Så måske ses vi der.

Ud over dette kommer jeg til at arbejde med hjemmesiden Det Virtuelle Musikbibliotek. DVM er en portal for musikforskning, der indeholder en del vigtige forskningsressourcer, specielt elektronisk adgang til en række danske musiktidsskrifter, f.eks. Dansk Musik Tidsskrift. Desuden har DVM er smart søgefunktion hvor man kan søge på tværs af mange forskellige samling på samme tid.

Den Sorte Diamant

Jeg sidder i Den Sorte Diamant med udsigt ud over vandet (oppe til højre for det åbne vindue på billedet), og cykler forbi Istedløven hver dag, som hilser med et høfligt smil, da store katte ikke spinder.

Share

Skriv en kommentar


En lille test: Tyd de to utydelige ord nedenunder før du gemmer din kommentar.


 

Forklaring: Jeg modtager tit reklamekommentarer, som er sendt automatisk af en computer. Ved at tyder de to ord utydelige ord, beviser du at du er menneske!


Optagelsesprøve

Tips til optagelsesprøven på musikvidenskab:

 Selve prøven
 Øvelser i bladsang
 Forberedelse til hørelære

Hent mit speciale

Meissonier: Young Man Writing

Lakoff og Johnsons metaforteori og musikalsk terminologi

En undersøgelse af forholdet mellem sprog og oplevelse i forbindelse med beskrivelsen og analysen af det klassisk/romantiske repertoire

Da jeg skrev speciale samlede jeg løbende litteraturforslag, noter og forskellige ideer på bloggen Cognitive Semantics and Music

Download PDF   Download PDF

Andet

Blogroll

Danske universiteter

Konservatorier

Tilføj til favoritter

http://www.musikvidenskab.dk

Søg

Arkiv