2 gode blogs

by Kristoffer Brinch Kjeldby | April 21st, 2010

Som jeg før har skrevet om, arbejder jeg med at få Musik- og Teaterafdelinges blog på Det Kongelige Bibliotek godt fra start. Der foregår jo mange fede ting inde på Det Kongelige Bibliotek – og samlingene indeholder mange ting der er spændende når man, som jeg gør, interessere sig for  musikhistorie. Så der er faktisk masser at skrive om.

F.eks. har Det Kongelige Bibliotek over 22000 nodehåndskrifter og skitser hvor igennem man nogle gange kan studere hvordan den enkelt komponist har arbejdet med sin musik. Det er nemlig de færreste komponister der som Mozart bare skriver stemmerne med det samme – de fleste laver nogle skitser først … 

I forgårs sad jeg f.eks. og skrev om en skitse til en sang af den danske komponist Helmer Nørgaard. Sangen er aldrig blevet udgivet, og jeg er faktisk slet ikke sikker på at den er færdigkomponeret. Ude i margen var der en masse ‘skriblerier’, så man kunne faktisk følge med i hvordan Nørgaard havde nørklet med at få melodien helt perfekt. Mine skriverier om denne sang bliver en del af et længere indlæg på Musik- og Teaterafdelingens blog, men indlægget er ikke helt klart endnu.

I forbindelse med bloggen har jeg også set på hvordan andre nationalbiblioteker blogger – både om deres samlinger generelt, og om deres musiksamlinger i særdeleshed. To blogs som jeg kan anbefale er:

British Library
Library of Congress

Hvis der er nogle der kender andre gode musikvidenskabelige blogs, må de meget gerne skrive om dem i en kommentar. På et tidspunkt vil jeg nemlig prøve at samle en liste. De behøver naturligvis ikke tilhøre et bibliotek.
Share

Skriv en kommentar


En lille test: Tyd de to utydelige ord nedenunder før du gemmer din kommentar.


 

Forklaring: Jeg modtager tit reklamekommentarer, som er sendt automatisk af en computer. Ved at tyder de to ord utydelige ord, beviser du at du er menneske!


Optagelsesprøve

Tips til optagelsesprøven på musikvidenskab:

 Selve prøven
 Øvelser i bladsang
 Forberedelse til hørelære

Hent mit speciale

Meissonier: Young Man Writing

Lakoff og Johnsons metaforteori og musikalsk terminologi

En undersøgelse af forholdet mellem sprog og oplevelse i forbindelse med beskrivelsen og analysen af det klassisk/romantiske repertoire

Da jeg skrev speciale samlede jeg løbende litteraturforslag, noter og forskellige ideer på bloggen Cognitive Semantics and Music

Download PDF   Download PDF

Andet

Blogroll

Danske universiteter

Konservatorier

Tilføj til favoritter

http://www.musikvidenskab.dk

Søg

Arkiv