Golden Days og 1700-tallets danske musikliv

by Kristoffer Brinch Kjeldby | September 8th, 2010

I forbindelse med Golden Days 2010 har jeg udarbejdet en hjemmeside om 1700-tallets danske musikliv på Det Kongelige Biblioteks hjemmeside. Hjemmesiden giver et bredt indblik i dansk musikliv i perioden, og er bestemt et besøg værd (sagt helt upartisk).

1700-tallet er en periode hvor mennesker og tanker fra udlandet former det danske musikliv. Fra Italien og Tyskland rejser musikere og komponister til Danmark for at prøve lykken i rigets hovedstad.

Med sig bringer de nye musikalske impulser og moderne ideer om musikkens plads i samfundet: Operaen og syngespillet vinder indpas i Danmark, og mod slutningen af århundredet komponeres de første dansksprogede syngespil. I kirken og i skolen styrkes sangen som følge af oplysningstidens ideer om almen dannelse. Og i Københavns talrige klubber hævder det fremvoksende borgerskab sig gennem satiriske sange og lystige viser.

Besøg 1700-tallets danske musikliv
Share

One Response to “Golden Days og 1700-tallets danske musikliv”

Skriv en kommentar


En lille test: Tyd de to utydelige ord nedenunder før du gemmer din kommentar.


 

Forklaring: Jeg modtager tit reklamekommentarer, som er sendt automatisk af en computer. Ved at tyder de to ord utydelige ord, beviser du at du er menneske!


Optagelsesprøve

Tips til optagelsesprøven på musikvidenskab:

 Selve prøven
 Øvelser i bladsang
 Forberedelse til hørelære

Hent mit speciale

Meissonier: Young Man Writing

Lakoff og Johnsons metaforteori og musikalsk terminologi

En undersøgelse af forholdet mellem sprog og oplevelse i forbindelse med beskrivelsen og analysen af det klassisk/romantiske repertoire

Da jeg skrev speciale samlede jeg løbende litteraturforslag, noter og forskellige ideer på bloggen Cognitive Semantics and Music

Download PDF   Download PDF

Andet

Blogroll

Danske universiteter

Konservatorier

Tilføj til favoritter

http://www.musikvidenskab.dk

Søg

Arkiv