De små synger

by Kristoffer Brinch Kjeldby | November 5th, 2011

Jeg havde naturligvis De små synger da jeg var barn. Allerede da jeg overtog den, var den godt slidt! Jeg overtog den efter min mor, der sikkert har givet den tæsk da hun var lille. Rygtet vil nemlig vide, at hun var et meget hysterisk barn!

De små synger

Da jeg fornyligt fandt De små synger frem igen, var der mange af Bitte Böchers tegninger som jeg genså med glæde. F.eks. tegningerne af kattene i sangen Der sad to katte på et bord var fantastiske at se igen: Kattene er reduceret til pelskugler med øjne der sidder og kigger skeptisk på hinanden. En perfekt illustration til kattenes planløse hoppen op og ned fra et bord. Da min mor kaldte mig “Kritte” da jeg var lille, har vi sikkert sunget sangen en masse.

Jeg er sikker på at mange andre på min alder har lignende oplevelser med sangbogen – den er solgt i 1,5 mio. eksemplarer, så den har virkelig været igennem mange barnehænder. På Det Kongelige Bibliotek arbejder vi jo blandt andet med børnesangens historie og i den forbindelse er De små synger jo ikke til at komme udenom. Jeg har lige skrevet en artikel om sangen Se den lille kattekilling som er den første sang i De små synger. I artiklen kan man også læse med om sangbogen og dens historie.

Share

Skriv en kommentar


En lille test: Tyd de to utydelige ord nedenunder før du gemmer din kommentar.


 

Forklaring: Jeg modtager tit reklamekommentarer, som er sendt automatisk af en computer. Ved at tyder de to ord utydelige ord, beviser du at du er menneske!


Optagelsesprøve

Tips til optagelsesprøven på musikvidenskab:

 Selve prøven
 Øvelser i bladsang
 Forberedelse til hørelære

Hent mit speciale

Meissonier: Young Man Writing

Lakoff og Johnsons metaforteori og musikalsk terminologi

En undersøgelse af forholdet mellem sprog og oplevelse i forbindelse med beskrivelsen og analysen af det klassisk/romantiske repertoire

Da jeg skrev speciale samlede jeg løbende litteraturforslag, noter og forskellige ideer på bloggen Cognitive Semantics and Music

Download PDF   Download PDF

Andet

Blogroll

Danske universiteter

Konservatorier

Tilføj til favoritter

http://www.musikvidenskab.dk

Søg

Arkiv