Få overblik over dansk musikhistorie

by Kristoffer Brinch Kjeldby | April 25th, 2010

På websitet TimeGlider kan man oprette sine egne tidslinjer. Jeg er igang med at lave en tidslinje over dansk musikliv med fokus på det 19. århundrede.

Tidslinje over dansk musikhistorieTidslinjen består primært at komponister og primært komponister der var aktive i 1800-tallet. Og jeg har helt sikker glemt mange, så kommentarer og forslag er velkomne!

Jeg har forsøgt at bruge farver og ikoner til at ‘sortere’ de forskellige komponister, selvom de talrige forbindelser mellem komponisterne på kryds og tværs i denne periode gør sorteringen lidt omsonsts. Således er Hartmann-familien f.eks. grønne, og Horneman-familien lilla.

Se tidslinjen her
Share

2 Responses to “Få overblik over dansk musikhistorie”

 1. Peter Jørgensen says:

  Hej Kristoffer

  Jeg er folkeskolelærer, og vil selv lave en tidslinie til mine elever. Derfor er det rigtig spændende at se, andre der har gjordt det samme.
  Desværre fører dit link “Se tidslinien her” ikke til tidslinien, men derimod til hørelære på Iphone.

 2. Hej Peter

  Jeg har rettet linket så det peger hen på den rigtige side. God fornøjelse med tidlinjen. Jeg har på et tidspunkt set en anden tidlinje-service på nettet som jeg synes var endnu federe end TimeGlider – men jeg kan simpelthen ikke finde den igen ):

  Venlig Hilsen Kristoffer

Skriv en kommentar


En lille test: Tyd de to utydelige ord nedenunder før du gemmer din kommentar.


 

Forklaring: Jeg modtager tit reklamekommentarer, som er sendt automatisk af en computer. Ved at tyder de to ord utydelige ord, beviser du at du er menneske!


Optagelsesprøve

Tips til optagelsesprøven på musikvidenskab:

 Selve prøven
 Øvelser i bladsang
 Forberedelse til hørelære

Hent mit speciale

Meissonier: Young Man Writing

Lakoff og Johnsons metaforteori og musikalsk terminologi

En undersøgelse af forholdet mellem sprog og oplevelse i forbindelse med beskrivelsen og analysen af det klassisk/romantiske repertoire

Da jeg skrev speciale samlede jeg løbende litteraturforslag, noter og forskellige ideer på bloggen Cognitive Semantics and Music

Download PDF   Download PDF

Andet

Blogroll

Danske universiteter

Konservatorier

Tilføj til favoritter

http://www.musikvidenskab.dk

Søg

Arkiv