Musik, sprog og anbefalingssystemer

by Kristoffer Brinch Kjeldby | March 28th, 2017

Musiktjenester som Spotify og iTunes indeholder i dag millioner af sange. Den store mængde indhold gør klassisk navigation via menu upraktisk. Derfor bruger begge services anbefalinger  som en måde at filtrerer de store datamængder og gøre dem håndterbare.

Nicolas Poussin: A Dance to the Music of Time (1634-36)

Jeg har arbejdet en del med anbefalingssystemer indenfor blandt andet film, koncerter og musik. På min programmeringsblog har jeg netop skrevet en længere gennemgang af forskellige anbefalingsmkanismer i forhold til musik.

Indlægget befinder sig i spændingsfeltet mellem musikvidenskab og computer science og indeholder flere elementer fra mit speciale, herunder en diskussion af musikalske metaforer.

Share

One Response to “Musik, sprog og anbefalingssystemer”

  1. Spændende vinkel på musik og hvad man kan gøre med teknik. Glæder mig til at læse mere hvor du viser samme sammenhæng.

Skriv en kommentar


En lille test: Tyd de to utydelige ord nedenunder før du gemmer din kommentar.


 

Forklaring: Jeg modtager tit reklamekommentarer, som er sendt automatisk af en computer. Ved at tyder de to ord utydelige ord, beviser du at du er menneske!


Optagelsesprøve

Tips til optagelsesprøven på musikvidenskab:

 Selve prøven
 Øvelser i bladsang
 Forberedelse til hørelære

Hent mit speciale

Meissonier: Young Man Writing

Lakoff og Johnsons metaforteori og musikalsk terminologi

En undersøgelse af forholdet mellem sprog og oplevelse i forbindelse med beskrivelsen og analysen af det klassisk/romantiske repertoire

Da jeg skrev speciale samlede jeg løbende litteraturforslag, noter og forskellige ideer på bloggen Cognitive Semantics and Music

Download PDF   Download PDF

Andet

Blogroll

Danske universiteter

Konservatorier

Tilføj til favoritter

http://www.musikvidenskab.dk

Søg

Arkiv